· 

Katwijk in coronatijd

•Ryan en hond Luke zijn dikke maatjes•

Dit zijn Arjan(33) en Brigitte(30) Verdoes met hun zoontje Ryan (20 maanden) en hond Luke. Arjan werkt in de bouw en is in de weekenden en avonden thuis. Brigitte is leerkracht en werkt twee dagen thuis. Ryan valt helaas onder de risicogroep vanwege zijn stofwisselingsziekte en heeft inmiddels al een behoorlijk medisch dossier opgebouwd. Hierdoor zijn zij met hem extra voorzichtig en houden zij zich zoveel mogelijk thuis en uit de buurt van anderen. Gelukkig vermaakt Ryan zich prima met hond Luke. Deze twee zijn in deze periode nóg dikkere maatjes geworden! Het gezin heeft al heel wat heerlijke zonuren doorgebracht in de voortuin en de achtertuin is inmiddels zelfs omgetoverd tot privé speeltuin. Ze maken er maar het beste van..

 


  • Van fulltime werken, naar fulltime mama•

Dat overkwam Ramona (38)

Hier op de foto samen met haar 2 lieve kindjes Lucas(4) en Lauren (2).

Ramona werkt fulltime in café de Lindeboom.

Velen kennen haar dan ook van die plek of zelfs als zangeres. Doordat de horeca nu dicht is, is Ramona in een keer fulltime mama. " Het is fijn om je kinderen meer te zien, maar ook pittig!" Geeft ze aan. Haar oudste verveelt zich snel en dat valt haar soms zwaar. Ze mist nu ook het momentje voor zichzelf. Als haar man Chris ( die niet zo van foto's houdt😉) thuis is ontlast hij haar, zodat ze even wat lucht heeft. En zo lossen ze het samen op een goede manier op.

Ramona hoopt dat het allemaal weer snel normaal wordt, voor zover dat mogelijk is.


•We houden ervan om lekker een terrasje te pakken•

Op een mooie zonnige dag mocht ik naar dit leuke gezin voor een voordeursessie.

Dit zijn Patricia, Martijn en hun kinderen Levi en Fayah. Patricia werkt in het onderwijs en deed dat de afgelopen tijd thuis en 1 dag op school om van alles in orde te maken.

De combi van schoolwerk vanuit huis doen en het schoolwerk van de kinderen ervaart ze als pittig.

Martijn werkt nog gewoon buiten de deur, maar maakt door minder werk nu kortere dagen.

Ze houden ervan om samen wel eens naar een festival te gaan en lekker terrasjes te pakken, vooral met dit mooie weer. Dit sociale leven missen ze nu best wel.

Uiteraard hopen ze vooral dat iedereen gezond blijft en alles snel weer normaal wordt.

 


• Wat vroeger plus en min was, is nu erbij en eraf •

Ook dit lieve gezin mocht ik bezoeken.

Dit zijn Coraa (36) Arjan (39) met dochters Carolina ( bijna12) en Arinda (8) en samen vermaken zij zich prima thuis in Valkenburg.

Coraa is werkzaam bij de Hoek Group en kon de afgelopen weken gewoon doorgaan met fulltime buiten de deur werken. Arjan werkt bij de marechaussee en werkt nu veelal vanuit huis. Ook is het rustiger op het werk, mede doordat de luchthaven (Rotterdam in dit geval) nu stil ligt. Het gaf hem wel de mogelijkheid om de meiden te begeleiden bij hun schoolwerk. Hij vond het pittig om te schakelen met zijn werk. Ook het uitleggen van de leerstof is iets waar Arjan af en toe tegenaan liep. "Vroeger was het gewoon plus en min, nu noemen ze het erbij en eraf." Ook onderdelen als breuken en staartdelingen moeten weer van diep opgegraven worden.

De meiden vermaken zich ook goed met turnen in de tuin en zijn creatief met armbandjes maken, welke zij verkopen via Instagram.

Coraa en Arjan hopen dat iedereen gezond blijft en vooral hun verstand blijft gebruiken.

 


 

 

 

 

• Een heerlijk plekje aan de Oude Rijn•

Dit zijn Sanne en haar kids Noor en Dante, manlief Erik houdt niet zo van “op de foto gaan”.

In het dagelijks leven is Sanne leerkracht op een basisschool. De afgelopen weken heeft ze vanuit huis gewerkt samen met haar kinderen. Ze hebben die periode thuis echt met z'n drieën gedaan, want haar man werkte 'gewoon' buiten de deur. Ze wonen met zn viertjes op de Overrijn, een heerlijk plekje aan de Oude Rijn met een prachtig uitzicht. In “quarantine leven” hoeft dan ook geen straf te zijn. Ook is dit gezin met het zonnige weer veel te vinden aan en op het water!


•Het is fijn om nu meer thuis te zijn•

Ook bij dit mooie gezin mocht ik langskomen. Dit zijn Willeke (32) Korneel(35) stan(3) en Ise (11mnd).

Willeke is arts in het LUMC en doet een opleiding tot internist. En als internist zijn ze nauw betrokken bij alle coronapatiënten. " Het is mooi om te zien dat we in deze hectische tijd als ziekenhuis één groot team zijn geworden en optimaal samenwerken om zo de beste zorg te blijven leveren. Daar ben ik echt trots op!" Aldus Willeke. Korneel, werkzaam bij Heineken, werkt veelal vanuit huis. Normaal zijn ze beiden veel van huis en vinden het juist nu fijn om meer thuis te zijn. Hierdoor waarderen ze hun huis en fijne plek, samen met de kinderen, des te meer!

 


Op een mooie woensdagmiddag bezocht ik dit leuke gezin. Dit zijn Krijna(36) Florine (5) Julian (13) en Sander (11).

Haar man Jaap vaart op de visserij en is dus veel weg. In de visserij merken ze de crisis veelal door de lagere prijzen die ze voor de vis krijgen. Met alle horeca die dicht is wordt er natuurlijk minder verkocht. Krijna werkt in de kinderopvang. Haar kinderen geven aan dat ze school niet hebben gemist. Julian vond het schoolwerk wel te weinig en was daardoor vaak snel klaar. Het liep allemaal wel lekker thuis.

Voor zichzelf is Krijna niet zo angstig, maar ze hoopt dat iedereen hier goed en gezond uitkomt.

 


  •SPONTANE CADEAUS •

Dit zijn Karien en Kees samen met hun 2 lieve dochters Floortje en Guusje.

Toen ik dit leuke gezin mocht bezoeken was Karien jarig! Ze kreeg spontane cadeaus van vriendinnen en familie, zo ook lieve kaarten. Toen ik bij hen was, kwam er ook net iemand een bloemetje brengen!

Karien is werkzaam bij het Zilveren Kruis en werkt veelal vanuit huis, doordat de combinatie best pittig was met de kinderen thuis, kon ze gelukkig iets minder werken. Kees werkt als metaalwerker gewoon buitenshuis.

Floortje mistte haar vriendinnen en hoopte dat ze nog wel naar school kon gaan voor het afscheid daar was ( groep 8).

Gelukkig voor Floortje zijn de scholen vandaag de dag weer geopend

 


• Ouderen houden zich niet zo aan de 1,5 meter•

Dit zijn Monique, Daan en hun 2 kinderen Dylan (21) en Damiën (9).

Monique werkt in de thuiszorg en komt veel in aanraking met ouderen. Ze merkt dat de ouderen moeite hebben met de anderhalf meter samenleving. Niet alleen in de thuiszorg, maar ook in de winkels. "Jij gaat opzij, maar zij lopen door."zegt Monique. Daan valt het het op dat je op tv zelfs al ziet wat voor de coronatijd is opgenomen. Daan is vrachtwagenchauffeur voor zorgboodschap. Hij komt nu niet in aanraking met ouderen. Dylan is student pedagogiek en werkzaam bij de Lidl. Zijn stage bij de kinderopvang is nu even gestopt. Schoolwerk thuis viel Damiën zwaar, hij zit liever op school. 

Hun boodschap: wees je bewust van alles en stay strong


 • DEAN IS 10!•

Dit zijn Annet(39), Jaco(41), Loïs(13), Colin(16) en Dean(10)

Omdat Dean jarig was en nu een echte tiener geworden was, werd ik gevraagd om op deze speciale dag langs te komen ( nu inmiddels 2 weken geleden). Op deze manier kon het gezin deze verjaardag in coronatijd toch vastleggen als herinnering. Dean had heel veel kaarten ontvangen na oproep van Annet op fb en insta. Ook kwam de familie gezellig zingen in de tuin om 10 uur 's ochtends. Zo werd het toch nog een leuk feestje!

In het dagelijks leven is Annet kapster. Omdat stilzitten niks voor haar is, is ze nu heel blij dat ze weer aan de slag mag. Jaco zit in de groentezaden en heeft het door al het gehamster alleen maar drukker gekregen. De zaterdag na de verjaardag van Dean werd Colin 16 jaar. Ik hoop dat hij ook een fijne verjaardag heeft gehad, want een sweet sixteenparty zat er natuurlijk niet in😉

 


 •Je wordt uitgedaagd om creatief na te denken •

Dit is Mirjam( 31) samen met haar twee dochters Noa(14) en Nicci( 7mnd).

Mirjam is samen met haar zus eigenares van een kapsalon. Op de dag dat ik bij haar langs kwam waren de kappers nog gesloten. Ze mist het contact met de klanten en ze vind het ook saai nu ze veel alleen is. Haar man vaart en is vaak lang van huis. Door de coronacrisis bleef hij zelfs nog langer aan boord. Het is best pittig om met de kleine meid ook 's nachts alles alleen te moeten doen.

Mirjam wil graag de kapsalon open hebben. Ze is blij dat mensen veel gebruik maken van hun aanbieding om persoonlijk samengestelde verfpakketten en haarproducten te kopen. Ze worden door deze tijd wel uitgedaagd om creatief na te denken en te handelen.

Gelukkig voor Mirjam is de kapsalon ondertussen alweer een paar weken open.


Dit zijn Sabrina(39) Jaco(43) Lizzy(7) Tessa(3) en Jacob(2)

Toen ik bij dit gezin kwam vond ik het een leuk idee om foto's te maken in het park dat aan het einde van hun straat lag.

'Eigenlijk kom ik hier bijna nooit' zei Sabrina. En dat terwijl het juist zo fijn kan zijn in deze tijd met weinig keuze tot uitjes.

De eerste weken thuis vond Sabrina wel pittig. Haar man Jac is vrachtwagenchauffeur en kon gewoon doorwerken. De 3 kinderen zaten elkaar geregeld in de weg en moesten uitetaard ook behoorlijk wennen aan de nieuwe situatie. Nu gaat het gelukkig weer een stuk beter.

Sabrina kan lekker kletsen, net als ik. We stonden uiteindelijk nog een hele tijd te praten over van alles en nog wat. Het is leuk om door deze shoots de mensen beter te leren kennen!


Op een zonnige dag hoefde ik maar een straatje verder om langs te gaan bij Lennard (34) Nadine (30) Fièn (4) Liam(8) en Loïs (1).

Lennard heeft een eigen schildersbedrijf en kan gelukkig goed doorwerken. Nadine werkt in een babyzaak in Lisse. Omdat er nu minder klanten komen komt ze toe aan klusjes die normaal niet lukken.

Thuis was er wel eens discussie met schoolwerk. Maar ging verder allemaal wel goed. Gelukkig kunnen de kinderen nu weer naar school.

Lennard vertelde dat hij het te doen heeft met z'n moeder die hij niet kan bezoeken van dichtbij. Ze is al wat ouder en behoort tot de risicogroep. Tot nu toe blijft het bij raamzwaaien met de kinderen. Laten we hopen dat ze elkaar weer snel kunnen vasthouden en knuffelen!

 


• Er kon geen kraamvisite komen•

Dit zijn Harmke (31) Dirk (35) Loïs ( 2) en Dirk Jr.

(6 weken)

Ze waren net klaar met een verbouwing toen corona om de hoek kwam kijken. Dirk werd geboren op 24 maart en er golden ineens hele andere regels. Zo kon er geen bezoek komen en moest de kraamborrel afgezegd worden. Niemand kon de kleine man even vasthouden. Het was geen leuke situatie, maar ook wel ontspannen en rustig, daardoor hebben Harmke en Dirk het zelf als positief ervaren. Later kwam er wel kraamvisite. Gelukkig waren er veel mooie dagen waardoor ze lekker in de tuin konden zitten met directe familie. Dirk zit in de bloemen en werkt thuis. Hij gaat nu weer 1 dag in de week naar het werk. Het fijne is natuurlijk dat hij veel heeft kunnen meemaken thuis.

Harmke werkt ook in de bloemen op de marketing afdeling. Maar voor nu geniet ze nog even verder van haar verlof!

 


Dit zijn Wendy ( 33) Dirk ( 37) cornelis (5) Joris (2)

Toen ik bij hen kwam voor de voordeurshoot, hadden de jongens er weinig zin in.

Kleine kinderen laten zich niet altijd zomaar wat zeggen en dit was natuurlijk niet de eerste keer dat ik dit meemaakte, dus besloten we voor de deur een aantal leuke foto's te maken zodat ik met wat spelletjes de jongens kon motiveren. En zeg nou zelf, dat worden dan vaak de leukste foto's toch!

Wendy werkt in de kinderopvang, maar is nu thuis. Dit omdat Joris snel vatbaar is, omdat hij vaker last heeft gehad van de longen. Hij was voor de corona vaker ziek geweest. Gelukkig heeft Wendy daarin een meedenkende werkgeefster. Binnenkort gaat ze weer naar het werk. Dirk is it'er en kon gewoon doorwerken vanuit huis. Gelukkig kon hij zich wel afzonderen. Cornelis is een bezig bijtje en heeft uitdaging nodig. De school reikte dit goed aan.

Wendy is blij als ze weer aan het werk kan, wat ze nu ondertussen waarschijnlijk wel is.